14 April 2012

Maksud Dan Kebaikan Do Follow Blog

Assalamu'alaikum.
Mungkin masih ramai lagi blogger yang tidak tahu apa itu do follow blog dan no follow blog.Jadi malam nie blogger yang tak berapa pandai nak kongsikan sedikit ilmu yang ada nie.

Do Follow Blog
-Blog yang memberi backlink percuma kepada sesiapa yang komen di blog  yang menggunakan do follow blog nie.Bukan setakat pengomen yang dapat faedah do follow blog nie, admin blog pun akan dapat kebaikan iaitu trafik blog akan meningkat sebab crawler dalam search engine dapat membaca komen yang di tinggalkan itu.Jadi tinggalkan komen banyak-banyak kat blog Haris ok!hehehe.

Kebaikan Do Follow Blog
-Kebaikan do follow blog nie ialah korang dapat meningkatkan page rank blog korang.Tak tahu page rank tu apa?Pandai-pandai korang google sendiri ok.Belajar berdikari.keh3.

Cara tukar No Follow Blog kepada Do Follow Blog.
1)Design>edit HTML dan tick expand widget templates
2)Korang cari nofollow ( Ctrl+F untuk mencari )
3)Korang tukar semua nofollow kepada dofollow
4)Preview dan kalau tiada error korang boleh save template.

Selamat mencuba :)

Semoga setiap tulisan, merantai buah kebaikan.

26 comments

DOne :D

10:15:00 PM

hehe.thanks for this info.baru faham sikit-sikit pasal ni.

10:03:00 AM

terime kaseh share info ni haris kaito..
ANAMIZU KAITO dtg mengkomen..hehe

owh camtu eh..thanks sebab kasi taww..=)

12:52:00 PM

thanks... baru faham kali nie.. sblm nie baca entry lain x faham2.haha.. tp step nye mcm tu je ke? blh jadi x nie? haha

Haris , jom join ni nak ? :)
http://nanaruziad.blogspot.com/2011/08/atika-aula-nak-bagi-duit-raya-lahh.html

thanx 4 info...hmm baru tahu serba sedikit pasal ni..tapi saya nak tanye..mmg kena gnti semua nofollow jadi dofollow ke @ tukar HTML just untuk komen jer??

1:31:00 AM

Tips yang ringkas tapi berguna untuk newbi ;) keep the good job

7:17:00 AM

ok done.. nice info bro.. dah buat ^^

dpt ilmu bru hr nie...thanks.

7:48:00 AM

Thanks for da info. Misz baru tahu. Misz ni blogger baru. Datanglah melawat.

Anda di bloglist Wana! ;)

http://belogwanaeiskay.blogspot.com/2011/08/bloglist-wanaeiskay-dah-keluar.html

1:47:00 PM

i just read ur entry about do follow blog, very nice one =)

10:34:00 PM

tenkiu :)

sy jumpa 3 perkataan nofollow tu..kena tkr tiga2 ker?

9:09:00 AM

Info yang sangat baguss... baru tahu saya... btw kunjungi blog ku http://cuma-cumablog.blogspot.com

11:06:00 PM

saya masih tak faham pasal do follow blog ler....

oouuhh, mcm tu rupenye fungsi dye, arigatou ;)

3:59:00 PM

hmm... :D

4:03:00 PM

wahh ! baru tau ! tengs. :)

3:37:00 AM

baru je tukar jadi dofollow..
so,kalo korang nak tau blog korang dah jadi dofollow atau x senang je..
bukak mana-mana post yang ada org komen..
pastu pegi kat menu browser Firefox klik View dan tekan Ctrl + U..
satu window baru keluar..
kat situ tekan search (Ctrl + F) nama salah satu org yg komen akan nampak disitu.

setelah mengoogel akhirnye sy faham sudah do follow..tdi blur2 je..hehe

baru terpikir, baru menaip, baru terjumpa, baru tau, dan baru buat. trimas.

8:06:00 PM

Www.lepakk.com baru sahaja membuat dofollow..selain itu kami juga menggunakan plugin search engine ke comment

6:26:00 AM

perkongsian yang terbaik... :)

Buat dah. Tq.

Post a Comment